fbpx
Сьогодні
16:04 18 Лип 2020

У Порошенка заявили, що законопроєкт "слуги" принижує українців

Законопроєкт народного депутата від "Слуги народу" Максима Бужанського, що скасовує перехід на українську мову викладання російськомовних шкіл, є приниженням для українців, які будують свою державу.

Таку думку висловив в ефірі телеканалу "Україна 24" народний депутат з фракції "Європейська солідарність" Ахтем Чийгоз.

"Я вважаю, що представники "Слуг народу" маніпулюють цією позицією… Це є загроза, цей законопроєкт Бужанського. Ми всі це розуміємо, і я не тільки як представник "Європейської солідарності", я вам як кримский татарин кажу це… Цей законопроєкт – спроба принизити українців у своїх намаганнях збудувати українську державу…", – наголосив Чийгоз.

Нардеп зазначив, що в Криму до його окупації Росією мовна тема була головним знаряддям для маніпуляцій.

"Проблеми з російською мовою взагалі не було. Була проблема з українською мовою в Криму і з кримськотатарською. Це робили навмисно, тому що за цими кроками постає втрата незалежності України", – заявив він.

Нагадаємо, законопроєкт "слуги народу" Максима Бужанського пропонує скасувати перехід учнів 5-11 класів російськомовних шкіл на українську мову навчання, який заплановано з 1 вересня 2020 року.

Конституційний суд з ініціативи групи нардепів 7 липня розпочав розгляд подання щодо конституційності закону про українську мову.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: