fbpx
Сьогодні
22:25 15 Лип 2020

У Вірменії посольство України облили борщем: відео

В Єревані на акції молодіжного союзу Дащнакцутюн проти заяви українського МЗС щодо ситуації на вірмено-азербайджанському кордоні облили борщем будівлю посольства України.

Про це повідомляє вірменське видання Panorama.

Учасники акції тримали в руках плакати з написами: "Ганьба Україні", "Україна + Азербайджан", "Не будь, як Україна" та інші плакати англійською мовою, представники АРФД скандували також – "Україно, не провокуй", "Не підтримуйте агресора ".

"Як ви знаєте, вже протягом декількох днів на вірмено-азербайджанському кордоні зіткнення. У зв'язку з цим різні держави та організації виступили із заявами, а заява України була однобічною, вони ллють воду на млин Азербайджану. Ми прийшли сюди, щоб сказати, ви вбиваєте клин у відносинах між Вірменією й Україною. Ми прийшли сюди, щоб сказати – з'їжте приготований вами борщ", – сказали учасники акції та вилили посуд  з борщем в бік  будівлі посольства України.


На зауваження співробітників поліції, що подібні дії заборонені, учасники акції відповіли: "Їх заява теж була забороненою".

"У порівнянні з їх заявою – це дуже м'які дії. Ми закликаємо посла передати владі України не брати до уваги бізнес-інтереси й не втручатися в цей конфлікт", – зазначив Гор Саркісян, оголосивши про закінчення акції та висловивши надію, що в Україні зроблять певні висновки.

Нагадаємо, посол України в Республіці Вірменія Іван Кулеба 14 липня був запрошений до МЗС Вірменії, де йому представили оцінку МЗС РА в зв'язку з заявою МЗС України щодо напруженості на вірмено-азербайджанському кордоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: