fbpx
Сьогодні
19:14 14 Лип 2020

МЗС Вірменії викликав посла України: причина

Міністерство закордонних справ Вірменії викликало посла України в Вірменії Івана Кулебу через заяву українського МЗС з приводу напруженості на вірмено-азербайджанському кордоні.

Про це у вівторок, 14 липня, повідомила прес-служба МЗС Вірменії. Раніше, 13 липня, українські дипломати закликали сторони конфлікту докласти максимальних зусиль для деескалації ситуації.

"14 липня в МЗС Республіки Вірменії був запрошений посол України у Вірменії Іван Кулеба, якого прийняв заступник міністра закордонних справ Шаварш Кочарян. Шаварш Кочарян представив послу оцінку МЗС РВ в зв'язку з заявою МЗС України про напруженість на вірмено-азербайджанському кордоні", – сказано в повідомленні МЗС Вірменії.

В ході зустрічі заступник міністра закордонних справ поінформував посла про розпочаті азербайджанськими збройними силами з 12-го липня порушення режиму припинення вогню в північно-східному напрямку вірмено-азербайджанського кордону, про послідовні цілеспрямовані обстріли цивільної інфраструктури і мирного населення, а також про ситуацію, створену в внаслідок агресивних дій Азербайджану.

У неділю, 12 липня, Баку і Єреван звинуватили один одного в порушенні режиму припинення вогню і використанні артилерії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: