fbpx
Сьогодні
13:32 15 Лип 2020

У Раді відкликали з порядку денного постанову про утворення нових районів в Україні

Фото Reuters

Верховна Рада відкликала з порядку денного пленарного засідання проект постанови про утворення нових районів в Україні.

Йдеться про проект №3650 "Про утворення та ліквідацію районів".

Так, про таку пропозицію оголосив заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

"У нас є пропозиція сьогодні з порядку денного прибрати №3650", – зазначив нардеп.

Глава парламенту Дмитро Разумков уточнив, чи немає заперечень у сесійної зали. Після чого нардепи перейшли до законопроекту №3614 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо приведення у відповідність положень бюджетного законодавства у зв'язку з завершенням адміністративно-територіальної реформи".

Варто зазначити, що цей закон повинні були приймати у зв'язці зі знятою з розгляду постановою.

Підкреслимо, глава фракції СН Давид Арахамія допускав, що депутати не підтримають постанову про новий поділ районів.

Голова підкомітету комітету з питань організації держвлади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку нардеп Віталій Безгін ("СН") заявив, що цей проект постанови може бути повторно внесено зі змінами для розгляду в четвер, 16 липня.

"Ми знаємо, що є певний суспільний резонанс та обурення. Є ідея, що зараз ми це питання знімемо з голосування, ще раз вивчимо ті кейси, стосовно яких протестують громадяни, і потім завтра перевнесемо", – розповів Безгін журналістам біля Верховної Ради.

За його словами, найбільш складним кейсом щодо укрупнення районів є їх кількість та конфігурація в Хмельницькій області, є низка пропозицій щодо створення шостого району у Вінницькій області, ще одного гірського району в Івано-Франківській області, і питання щодо конфігурації трьох районів на Київщині.

Безгін назвав два ключові чинники методики з формування нового районування: це чисельність населення в 150 тис. людей і віддаленість від райцентру не більше ніж 60 км. Параметри утворення районів, за словами депутата, ґрунтуються на європейських нормах побудови субрегіонального рівня, зокрема на французькій моделі, яка найбільш нагадує українську.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: