fbpx
Сьогодні
12:52 13 Лип 2020

В.о. голови НБУ Рожкова сподівається на збереження нинішньої команди в Нацбанку

Катерина Рожкова, фото РБК-Україна

Правління Національного банку України продовжує повноцінно функціонувати для збереження макроекономічної та фінансової стабільності й очікує призначення нового глави.

Про це сказала в.о. глави НБУ Катерина Рожкова в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Не можна взяти й поставити роботу НБУ на паузу – занадто багато від НБУ залежить (…) Сподіваюся, новий глава захоче зберегти нашу команду, враховуючи, що ми маємо чинні контракти й безліч реформ за різними напрямами, які в процесі реалізації", – сказала вона.

Рожкова також зазначила, що не можна переоцінювати роль однієї людини в НБУ, навіть якщо це глава.

"Нацбанк уже не той, що був років шість тому. Сьогодні система колегіального ухвалення рішень в НБУ така міцна, що окремі персоналії вже не зможуть керувати центральним банком у ручному режимі. Це просто неможливо", – наголосила в.о. глави.

До призначення нового глави виконувачем його обов'язків є перший заступник глави НБУ Рожкова. До правління, окрім неї, входять іще четверо заступників, в одного з яких – Олега Чурія – 10 липня цього року скінчився термін повноважень, а рада Нацбанку відмовилася затвердити направлене Смолієм подання на затвердження Чурія на новий термін. Згідно з законом про НБУ, заступник глави центробанку, термін повноважень якого скінчився, обіймає посаду до вступу на неї нового заступника глави, кандидатуру якого подаватиме вже новий глава центробанку.

Наступними в правлінні повноваження закінчуються в 2021 році в заступника глави Дмитра Сологуба.

Нагадаємо, Катерина Рожкова розповіла, про що правління Нацбанку говорило з президентом Зеленським після відставки Якова Смолія.

Нагадаємо, 3 липня Верховна рада України відправила Смолія у відставку після того, як він подав заяву про звільнення за власним бажанням через політичний тиск.

Перед цим Яків Смолій в Раді перерахував випадки політичного тиску на Нацбанк.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: