fbpx
Сьогодні
21:56 12 Лип 2020

Пєсков розповів про наслідки у разі виходу України з Мінських угод

Поки Україна і Захід продовжують нагадувати Росії про санкції і виконання Мінських угод, у Кремлі цинічно звинувачують Київ у невиконанні домовленостей. Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков застерігає Україну від виходу з "Мінська" і натякає на зрив переговорів щодо Донбасу.

Про це він сказав в ефірі одного з російських телеканалів, передає Сьогодні.

"На милування нема силування, але вихід України з Мінського комплексу заходів, очевидно, не сподобається ні Берліну, ні Парижу, ні Москві", – сказав він, відповідаючи на запитання, чи готова РФ до виходу України з "Мінська".

За його словами, якщо Київ піде на цей крок, то переговорний процес, який нині вибудовується, втратить переговорну базу. Пєсков застеріг, що створювати новий переговорний процес або документ щодо врегулювання (на кшталт Мінських угод) буде надзвичайно складно. Він висловив надію, що вдасться уникнути ескалації конфлікту в такому разі.

"Для вироблення будь-якого альтернативного документу потрібен буде діалог з представниками самопроголошених республік. А той же Київ геть відмовляється від цього діалогу. Отже, виходить якесь замкнене коло", – сказав спікер Кремля.

Пєсков звинуватив Київ у невиконанні Мінських угод і домовленостей "нормандського саміту" в Парижі. Але варто зауважити, що саме Росія відмовляється припиняти вогонь на Донбасі, у такий спосіб зриваючи виконання всіх домовленостей.

"Українське керівництво все частіше і частіше, дедалі наполегливіше говорить про те, що Мінські домовленості потрібно міняти. Означає це офіційний вихід Києва з Мінського комплексу заходів чи не означає, ми поки не знаємо. Якихось спростувань цих тез поки не надходило", – сказав він.

Нагадаємо, що в США назвали причину агресії Росії проти України.

Раніше у США заявили, що восени у РФ будуть сприятливі умови для вторгнення в Україну.

При цьому Наєв заявив, що безпосередньої загрози вторгнення РФ в Україну наразі немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: