fbpx
Сьогодні
22:56 06 Лип 2020

Наєв заявив, що безпосередньої загрози вторгнення РФ в Україну наразі немає

Станом на сьогодні безпосередньої загрози вторгнення на територію України з боку Російської Федерації немає. Однак, українська армія готується до будь-яких сценаріїв.

Про це заявив командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, передає РБК-України.

За словами Наєва, українські військові посилили всі види розвідки для отримання інформації про стан, положення та характер дій Збройних сил Росії.

"Беруть участь всі розвідувальні органи держави, а також керівництво Збройних сил України, в тому числі головнокомандувач, начальник Генштабу та міністр оборони. Ми щоденно отримуємо відомості про ЗС Росії, їх наявність, накопичення, збільшення чисельності", – розповів він.

Наєв зазначив, що ЗС України відпрацьовують плани реагування на всі військові загрози з боку Росії, в тому числі на кримському напрямку.

Крім того, Наєв заявив, що командувач Військово-морських сил України, який заявив про можливе військове вторгнення Росії з Криму, "перебільшив та не має повної інформації".

Також, речник Путіна прокоментував заяву про нібито швидке приєднання ОРДЛО до Росії.

4 липня український президент Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання про те, чи правда, що Москва зажадала від Києва надати до 6 липня закон про особливий статус Донбасу, сказав, що Україна є незалежною країною, тому ніхто на міжнародній арені не може від неї нічого вимагати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: