fbpx
Сьогодні
16:52 12 Лип 2020

Президент Угорщини звернувся до Зеленського через проблему сміття

Фото: index.hu

Президент Угорщини Янош Адер написав листа президенту України Володимиру Зеленському та румунському лідерові Клаусу Йоганнісу із закликом вирішити ситуацію із забрудненням річок Тиса і Сомеш. Води цих річок несуть купи сміття в Угорщину, заявляє Адер.

Про це йдеться у листі угорського президента, передає Liga.net.

«З видаленням відходів наші машини вже не в змозі впоратися», – йдеться в листі Адера з уточненням, що ситуація, яка склалася зі сміттям небезпечна з епідеміологічної, рибальської, туристичної та екологічної точок зору.

Із середини червня угорська влада, за словами Адера, вивезли 938 кубометрів відходів із річки Тиса та 846 кубометрів відходів із річки Сомеш.

Президент Угорщини називає основною причиною забруднення те, що населення обох країн скидає свої відходи в заплави річок і каже, що «це явище негідне європейських стандартів». Адер попросив Зеленського і Йоганніса використовувати свій вплив, щоб зупинити забруднення.

Він також відзначив, що угорський уряд уже звертався за допомогою до влади сусідніх країн, але за цим послідувало «занадто мало суттєвих заходів», повідомляє Kronika Online.

Прес-секретар Зеленського Юлія Мендель заявила, що Офіс президента не отримував листа.

«Зможемо коментувати, коли отримаємо», – заявила Юлія Мендель.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: