fbpx
Сьогодні
16:49 11 Лип 2020

Резніков заявив, що безпечна реінтеграція Донбасу займе більше 25 років

Для того, аби українці повністю відновили контроль над територіями Донбасу, потрібно, аби пройшло більше 25 років.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр — міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков в інтерв'ю виданню «Главком».

«Безпечна реінтеграція займе мінімум років 25. Це одне покоління повинно змінитися, коли ми з вами зможемо сказати, що відновлений контроль на тих територіях з боку української влади призведе також до подолання руйнування того розбрату в головах, який там є. Там народилися діти, які не знають, що таке вільна Україна, і сьогодні вже в школу йдуть. Тому це надовго в будь-якому варіанті, і ми повинні до цього готуватися», — сказав він.

Резніков також зауважив, що в Донбасі зараз живуть цілком свідомі хлопці, які ненавидять Україну, а жити хочуть в Радянському Союзі.

«Україна повинна бути готова до того, що безпечна реінтеграція — це надовго. Саме безпечна — це моя червона лінія. Навіть якщо ми завтра проведемо вибори на тих територіях, а це значить, що вони будуть вільними від окупаційних військ і там не буде незаконних збройних формувань, будуть майоріти українські прапори, — ця територія ще довго буде залишатися територією війни. Як з точки зору замінування, так і в ментальності людей», — резюмував Резніков.

Резніков заявив, що Мінські угоди можуть змінити лише лідери "нормандської четвірки".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: