fbpx
Сьогодні
15:23 10 Лип 2020

Адвокати Порошенка заявили, що проти нього відкрили 4 нові справи за заявою Коломойського

Фото Reuters

Адвокати пʼятого президента Петра Порошенка Ігор Головань та Ілля Новіков заявили на брифінгу, що Офіс генпрокурора за заявою бізнесмена Ігоря Коломойського відкрив чотири кримінальні провадження стосовно їхнього підзахисного.

«Напередодні генеральний прокурор Венедіктова, як зазвичаєм, виступила з відосиком розповідаючи про те, що будуть ще інші кримінальні провадження проти Петра Порошенка за заявами звичайних людей, які надходять нібито з усієї України. І в цей же вечір [8 липня] за заявою звичайної людини Коломойського Офісом генерального прокурора було зареєстровано чотири кримінальних провадження», — сказав Головань.

За його словами, Коломойський виступив зі «стандартним набором» і його заяви стосуються ПриватБанку — Порошенко нібито перешкоджав діяльності банку, розголошував банківську таємницю, зловживав положенням і відмивав гроші.

Він назвав справи політичним переслідуванням з боку чинної влади. Адвокат упевнений, що перспектив в суді у цих справ немає.

«Ми бачили, що Ігор Коломойський і близькі йому люди зацікавлені у провадженнях, які стосуються Петра Порошенка. Але це перший момент, коли Коломойський особисто вийшов на арену. У нас настає новий етап у розвитку всіх цих справ. Це чудово ув'язується з усіма подіями навколо відставки керівництва Нацбанку. Це чудово ув'язується з судовими процесами з приводу повернення ПриватБанку під контроль Коломойського та близьких йому осіб», — сказав Новіков.

Адвокати не змогли відповісти, скільки зараз відкритих справ проти Порошенка, оскільки їх без повідомлення захисту «закривають і зливають». «Давайте вважати, що їх близько 30», — сказав Новіков.

8 липня Печерський суд розглядав питання про обрання запобіжного заходу Порошенку у справі про призначення Сергія Семочка. Він відпустив Порошенко без зобовʼязань. Ввечері цього ж дня генеральний прокурор виступила з відеозверненням, в якому сказала, що заяви про злочини пʼятого президента надходять з усієї країни.

Нещодавно керівник групи слідчих Держбюро розслідувань у «справах Порошенко» Олег Корецький заявляв про тиск. Він розповів, що низка справ проти Порошенка повинні бути закриті, оскільки там відсутні склади злочину.

Як повідомлялося, за даними слідства народного депутата Порошенка підозрюють у тому, що, будучи президентом України, в 2018 році шляхом видання явно злочинного наказу схилив військову службову особу – главу Служби зовнішньої розвідки (СЗР) України (на той момент ним був Єгор Божок) – до перевищення ним влади та службових повноважень, тобто до умисного вчинення дій, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень, вчиненого в умовах особливого періоду (ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 41 ч. 4 ст. 426-1 КК України).

Йдеться про призначення Сергія Семочка першим заступником керівника Служби зовнішньої розвідки.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: