fbpx
Сьогодні
18:10 08 Лип 2020

Зеленський продав землю та нерухомість дружині "слуги народу" за майже 13,5 млн грн

Фото Reuters

Президент Володимир Зеленський продав нерухомість та земельну ділянку дружині заступника голови фракції «Слуга народу» Валентині Кісєль.

Про це свідчить повідомлення про зміни у майновому стані на сайті Єдиного держреєстру декларацій.

2 липня у президента було куплено земельну ділянку за 1 млн 356 тис. грн та нерухоме майно за 12 млн 114 тис. грн. Загалом від продажу Зеленський отримав 13 млн 470 тис. грн.

Покупець майна президента Валентина Дмитрівна Кісєль — повна тезка дружини заступника голови фракції «Слуга народу» Юрія Кісєля.

Крім цього, у повідомленні про зміни до декларації не уточнюється, про яку саме нерухомість йдеться. У декларації за 2019 рік Зеленський зазначав, що володіє двома житловими будинками — у селі Іванковичі під Києвом, площею 353,5 кв. м, та в Італії, площею 413 кв. м. Також він задекларував земельну ділянку в Іванковичах, площею 1 200 кв. м.

В інтерв'ю «Українській правді» у червні Зеленський заявляв, що хоче продати свій будинок у котеджному містечку в Іванковичах своєму першому помічнику Сергію Шефіру.

«Я хочу, до речі, виїхати. Продам Шефіру дом. Особнячок», — сказав тоді в інтерв'ю Зеленський. І пояснив чому: «Коли ми, чотири товариша, купували чотири дома, ми домовились, що кожний віддасть куточок своєї землі для спільного [простору]. Шашлик, спортзал, таке інше. Тепер я не можу будь-кому продати свій дім. Тому що людина буде разом із моїми друзями смажити шашлик. Хочу продати Шефіру, тисну на нього».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: