fbpx
Сьогодні
16:48 08 Лип 2020

Кабмін призначив нового мовного омбудсмена: що про нього відомо

Кабінет міністрів призначив Тараса Креміня новим уповноваженим із захисту державної мови. На посаду претендували також Світлана Броннікова і Святослав Літинський.

Відповідне рішення було ухвалено урядом 8 липня, повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Василь Мокан.

"Сьогодні шляхом рейтингового голосування на посаду уповноваженого із захисту державної мови уряд призначив Креміня Тараса Дмитровича", – заявив Мокан.

🇺🇦 Сьогодні шляхом рейтингового голосування на посаду Уповноваженого із захисту державної мови уряд призначив Кременя Тараса Дмитровича.Щиро вітаю та зичу наснаги у вашій роботі!#кадровіпризначення

Posted by Vasyl Mokan – public page on Wednesday, July 8, 2020

"Сподіваюсь офіс омбудсмена запрацює уже найближчим часом. Створення секретаріату зі штатом до 50 людей – проголосували на засіданні два тижні тому", – зазначив міністр культури Олександр Ткаченко.

⚡ Кабмін призначив Тарас Кремінь Уповноваженим із захисту державної мови.Виклик перед ним стоїть непростий, завдань…

Posted by Олександр Ткаченко on Wednesday, July 8, 2020

Тарас Кремінь був кандидатом від уповноваженого з прав людини. З 2014 по 2019 рік він був народним депутатом від партії "Народний фронт". Є професором Миколаївського національного аграрного університету та Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Нагадаємо, раніше посаду мовного омбудсмена в Україні обіймала Тетяна Монахова. Вона була призначена на посаду в листопаді 2019 року, проте в кінці квітня заявила, що йде у відставку через невиплату заробітної плати.

Основними завданнями мовного омбудсмана є захист української мови як державної; захист права громадян України на отримання інформації і послуг у сферах суспільного життя державною мовою, а також усунення перешкод і обмежень у користуванні державною мовою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: