fbpx
Сьогодні
13:44 07 Лип 2020

В МЗС заявили, що затриманих в Криму татар хочуть видати за терористів

Заступник міністра закордонних справ України Еміне Джеппарова назвала масові затримання в Криму спробою видати кримських татар за терористів. Федеральна служба безпеки Російської Федерації затримала шістьох осіб.

Про це Джеппарова написала в Facebook.

За її словами, шістьох затриманих кримських татар доставили у відділення ФСБ" в Сімферополі. Швидше за все, їм оголосять підозра в організації та участі в діяльності терористичної організації (ст. 205.5 Кримінального кодексу РФ).

"Вже 67 кримських татар затримані за ст. 205.5 КК РФ. Якщо рахувати з новими затримками і за підтвердження "причин" то буде 73 громадян України. Їх всіх намагаються видати за терористів", – написала Джеппарова.

Так виглядають обшуки в Криму. Сьогодні з 4 години ранку в чотирьох районах півострова окупант проводить обшуки в…

Posted by Emine Dzheppar on Monday, July 6, 2020

У той же час українські правоохоронці відкрили справу за фактом проведення незаконних обшуків у чотирьох районах окупованого півострова ч. 2 ст. 162 КК України (порушення недоторканності житла).

"За результатами незаконних обшуків, 6 громадян України були вивезені "правоохоронцями" у невідомому напрямку, у разі підтвердження інформації про їх затримання, дій "силовиків" буде надана відповідна правова оцінка", – повідомили в прокуратурі АР Крим.

Зазначимо, після анексії на території Кримського півострова часто проходять обшуки і затримання журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху кримських мусульман, яких підозрюють у зв'язках із забороненою в РФ організацією "Хізб ут-Тахрір".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: