fbpx
Сьогодні
11:47 07 Лип 2020

Глава МЗС назвав категорії українців, яким не заборонили в'їзд в ЄС

До країн Європейського Союзу можуть потрапити українці 8 категорій. Зокрема, до країн Шенгенської зони можуть пропустити медиків, прикордонників, дипломатів, а також звичайних українців, які їдуть територією країни транзитом.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав під час брифінгу.

За його словами, наразі Україна не відповідає критеріям, які визначені ЄС для того, що держава потрапила в "зелений список".

"Але навіть з цієї заборони є винятки. Це категорії громадян, які можуть в'їжджати на територію ЄС: це медпрацівники, спеціалісти за догляду за особами похилого віку, а також особи, яким потрібна термінова медична допомога", – заявив Кулеба.

В іншу групу входять перевізники товарів та інші представники транспортних служб. Йдеться про водіїв вантажівок, які курсують між країнами.

Четверта група – це дипломати, співробітники поліції, під час виконання своїх обов'язків. Служби та команди цивільного захисту, представники міжнародних організацій та міжнародних військових контингентів для виконання своїх функцій.

П'ята група: особи які прямують транзитом.

Наступна група, це особи, які їдуть з не туристичною метою або з інших робочих питань або які мають інший економічний інтерес.

Остання група, це особи, які їдуть з метою навчання або мають інші невідкладні особисті обставини. Кулеба наголосив, що категорія особистих обставин є широкою та може тлумачитись вповноваженими органами країни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: