fbpx
Сьогодні
08:47 28 Чер 2020

Зеленський привітав українців з Днем Конституції: Ми маємо навчитись поважати права одне одного

Фото Reuters

Президент Володимир Зеленський привітав українців із Днем Конституції 

"Що для мене берегти Україну? Відповідь проста – це берегти кожного українця.

І саме конституційні права громадянина є підказкою, як це робити. Ми маємо навчитись поважати права одне одного.

Розуміти, що коло твоїх прав не може посягати на права іншої людини. Поважати закон, а не змагатися у кмітливості, як можна його обійти", – наголосив він у своєму відеозверненні.

Що для мене берегти Україну? Відповідь проста – це берегти кожного українця. І саме конституційні права громадянина є підказкою, як це робити. Ми маємо навчитись поважати права одне одного. Розуміти, що коло твоїх прав не може посягати на права іншої людини. Поважати закон, а не змагатися у кмітливості, як можна його обійти.

Posted by Володимир Зеленський on Saturday, June 27, 2020

"З поваги до Конституції починається громадянське суспільство. З поваги до прав кожного починається країна, яку поважає кожен. І особливо сьогодні, не лише в День Конституції, а й у День молоді, ми повинні пообіцяти собі, що передамо наступному поколінню нову країну. Країну не агресії та ненависті, а взаємної поваги, свободи та рівності", – зазначив Глава держави.

В Україні сьогодні, 28 червня, відзначають державне свято – День Конституції – 24-ю річницю з моменту набуття чинності Конституції держави.

28 червня в Україні є офіційним вихідним днем. Через те, що цьогоріч свято Дня Конституції припадає на неділю, понеділок, 29 червня, також є вихідним днем.

Основний документ країни був прийнятий Верховною Радою проти ночі на 28 червня 1996 року.

Україна була останньою з колишніх радянських республік, яка прийняла нову Конституцію.

Через епідемію коронавірусу в Україні вперше в історії були скасовані урочисті і масові заходи з нагоди Дня Конституції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: