fbpx
Сьогодні
23:25 26 Чер 2020

"Зел...кий заявив". Херсонські ЗМІ влаштували флешмоб через відмову в акредитації на зустріч з президентом

Фото: pik.ua

У п'ятницю президент Володимир Зеленський відвідав з робочим візитом Херсон. У програмі – стандартні офіційні заходи за участі ЗМІ, зокрема, й в Херсонському морському порту.

Але, як виявилося, частину місцевих журналістів спочатку не акредитували на них, а потім – просто не пустили туди.

У відповідь медійники опублікували низку "новин" про візит Володимира Зеленського на Херсонщину, де замість деталей – три крапки, пробіли, малюнки і жарти.

За даними видання "Перший Регіональний", запрошення вони отримували персонально від начальниці управління інформаційної політики облдержадміністрації Наталі Дзюби.

Ініціатором "бунту" журналістів став головний редактор видання "МОСТ" Сергій Нікітенко, який є близьким другом загиблої від нападу активістки Катерини Гандзюк.

змі херсон флешмоб

"Кавун.City" опублікувало новину про "ексклюзивний коментар Зеленського виданню", зобразивши білий квадрат.

"НоваМедіа" Тарас Бузак також долучився до флешмобу. 

змі херсон флешмоб

Порожню новину опублікувало і херсонське видання "ПІК", а також низка журналістів на своїх сторінках у Facebook.

змі херсон флешмоб

змі херсон флешмоб

змі херсон флешмоб

змі херсон флешмоб

змі херсон флешмоб

Директорка Інституту масової інформації (ІМІ) Оксана Романюк прокоментувала "страйк" херсонських журналістів та нагадала про місцеві вибори.

"Після теплої ванни, в якій спробував скупатися Пр*******нт Зел******й в Херсоні, зазвичай настає холодний душ. Такий уже закон природи. Ловіть тепер страйк херсонських журналістів. Ціла низка ключових місцевих медіа вийшла з білими сторінками в знак протесту проти замовчування інформації і ненадання акредитації на приїзд Зеленського, тобто, пана З. до Херсону. Класний чекін, прес-служба, перед місцевими виборами якраз "те що треба". Вам з політичних опонентів СН точно ніхто не забашляв?", – написала вона.

У Херсонській облдержадміністрації пояснили відсутність акредитації для місцевих ЗМІ на візит президента Володимира Зеленського пандемією коронавірусу.

"Сьогодні відбулося чудова і важлива прес-подія для Херсонської області за участю президента України та представників уряду", – сказано в повідомленні ОДА у Facebook.

"У зв'язку зі збільшенням числа випадків захворювання Covid-19 і щоденною фіксацією антирекордів заражень кількість присутніх представників ЗМІ на заході обмежена. Ми були змушені сфокусуватися на медіаканалах, які мають більше поширення і охоплюють велику аудиторію. Був зроблений акцент на зареєстрованих ЗМІ, тому що це подія високого рівня, яка повинна бути професійно освітлена з дотриманням стандартів журналістики і журналістської етики", – стверджують в ОДА.

Сьогодні відбулась чудова та значуща прес-подія для Херсонської області за участю Президента України та представників…

Posted by Херсонська обласна державна адміністрація on Friday, June 26, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: