fbpx
Сьогодні
10:53 17 Чер 2020

Голова САП: Якщо країні не потрібні ті, хто здатний відмовитися від хабарів, можливо, ми рухаємося не в тому напрямку

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький має намір ознайомитися з матеріалами дисциплінарного провадження стосовно нього і надати пояснення, довівши законність дій.

"Готові пояснювати кожну процесуальну дію, упевнені, що все було законно", – сказав керівник САП журналістам у середу перед засіданням комісії, яка розгляне питання відсторонення його від посади до завершення розслідування.

Відповідаючи на запитання про розслідування справи щодо спроби підкупу керівників антикорупційних органів, Холодницький повідомив, що один із підозрюваних уже вніс заставу в сумі 40 млн грн і відпущений з-під варти.

Загалом, говорячи про ситуацію з можливим його відстороненням від посади, керівник САП сказав: "Якщо країні не потрібні люди, які здатні відмовитися від таких хабарів, то, напевно, ми не в тому напрямку рухаємося".

"Сподіваюся, що комісія дасть можливість ознайомитися, з чим це (дисциплінарне провадження) пов'язано", – підсумував Холодницький.

Раніше повідомлялося, що стосовно спеціалізованого антикорупційного прокурора Назара Холодницького відкрито дисциплінарне провадження, 17 червня кадрова комісія розгляне питання про його відсторонення від посади на час розслідування.

Керівник САП оприлюднив два документи, які отримав із Офісу генерального прокурора: один про відкриття провадження за скаргою керівника Генеральної інспекції ОГП Сергія Лисаченка, інший – повідомлення про час і місце розгляду вищевказаної скарги кадровою комісією.

"Ну що ж… Може хоч завтра дізнаюсь в чому суть і чому все так секретно…", – написав Холодницький.

9 червня генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що службові розслідування щодо керівника САП Назара Холодницького підтвердили ряд порушень у його роботі. Результатам службового розслідування надали гриф "для службового користування".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: