fbpx
Сьогодні
19:05 12 Чер 2020

Грузія пообіцяла не псувати стосунки з Україною через Саакашвілі

Фото Reuters

У Грузії пообіцяли не псувати стосунки у зв'язку з призначенням головою виконавчого комітету Ради реформ України Міхеіла Саакашвілі.

Глава МЗС Грузії Давид Залкаліані заявив, що стратегічні відносини з Києвом не мають бути зіпсовані, повідомляє Грузия Online.

"Виходячи з наших стратегічних відносин, ми не допустимо, щоб через одну засуджену і розшукувану людину наше партнерство опинилося під загрозою", – сказав він, коментуючи виклик посла України Ігоря Долгова.

Посла України в Грузії викликали в МЗС у четвер. Саакашвілі в Facebook опублікував відеозвернення із закликом до всіх опозиційних партій Грузії об'єднатися на парламентських виборах у жовтні цього року. Сказав, що буде "на передовій" під час виборів.

Дипломат заявив, що слова Саакашвілі були особистою думкою людини. Він не є офіційним представником Києва.

"Навіть якщо він не займав би якусь посаду і був би пересічним громадянином, наше законодавство категорично забороняє іноземному громадянину втручатися в наш виборчий процес", – додав глава МЗС Грузії.

7 травня Саакашвілі було призначено головою Виконавчого комітету реформ, який входить до складу Національної ради реформ при президенті України.

8 травня міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані повідомив, що Тбілісі відкликає свого посла в Києві для консультацій у зв'язку з призначенням Саакашвілі на посаду голови виконавчого комітету реформ при президенті України.

Зеленський пояснив, чого чекає від Саакашвілі на новій посаді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: