fbpx
Сьогодні
23:46 27 Тра 2020

У Грузії обіцяють не зволікати з поверненням посла в Україну

МЗС Грузії обіцяє не зволікати з поверненням посла до України після того, як його відкликали для консультацій у зв'язку з призначенням Саакашвілі на посаду голови виконкому Національної ради реформ

Про це заявив міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані, повідомляє Грузія онлайн.

Міністр закордонних справ Грузії у коментарі ЗМІ зазначив, що процес повернення посла Грузії в Україні, відкликаного до Тбілісі для консультацій, "не затягнеться у часі".

Давид Залкаліані також повторив свою заяву про те, що Грузія не переглядатиме стратегічне партнерство з Україною у зв'язку з призначенням Михеїла Саакашвілі головою виконавчого комітету Ради реформ.

"Ще раз повторюся, що стратегічне партнерство переглядатися не буде. У нас багато схожих проблем, таких як окупація територій наших країн, європейська та євроатлантична інтеграція, спільні позиції у рамках ГУАМ [Організація за демократію та економічний розвиток – регіональне об'єднання Грузії, України, Азербайджану та Молдови. – Ред.] – це переглядатися не буде. Звісно, це рішення створило деякі проблеми, тож нам потрібно серйозно обговорити це питання з послом, що ми і робимо", – зазначив він.

8 травня міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані повідомив, що Тбілісі відкликає свого посла в Києві для консультацій у зв'язку з призначенням Саакашвілі на посаду голови виконавчого комітету реформ при президенті України.

7 травня Саакашвілі було призначено головою Виконавчого комітету реформ, який входить до складу Національної ради реформ при президенті України.

Зеленський пояснив, чого чекає від Саакашвілі на новій посаді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: