fbpx
Сьогодні
12:57 09 Чер 2020

Стерненко прийшов до СБУ, але слідчий не вручив йому підозру

Фото УНІАН

Колишній лідер одеського "Правого сектору" Сергій Стерненко та його захист кажуть, що прийшли за повісткою у Службу безпеки, але слідчий не вручив активісту підозру у справі загибелі його активіста.

Про це написали Стерненко та його адвокат Віталій Коломієць.

Пост Стерненка: "Слідчий викликав повісткою, а сам сховався і не вийшов. Паралельно ще й мені шиють ст. 263 – носіння холодної зброї за побутовий ніж, який в Україні є у вільному продажі та який не є холодною зброєю.

Слідчий викликав повісткою, а сам сховався і не вийшов. Паралельно ще й мені шиють ст. 263 – носіння холодної зброї за побутовий ніж, який в Україні є у вільному продажі та який НЕ Є холодною зброєю.

Posted by Сергій Стерненко on Tuesday, June 9, 2020

 

Пост адвоката: "Прийшли сьогодні під СБУ і поцілували клямку… Підозру знову не вручили, можливо в СБУ все ж таки вирішили прислухатися до здорового глузду і букви закону про належне повідомлення особи про таку важливу процесуальну дію".

За словами адвоката, у підозрі, яку готували Стерненку, "умисність" заподіяння смерті Кузнецову хотіли обгрунтовувати" тим, що Стерненко спеціально для цього носив із собою "холодну зброю" – ніж".

Чудні діла, у справі Сергій Стерненко. Прийшли сьогодні під СБУ і поцілували клямку. Попри те, що ми нікого не…

Posted by Vitaliy Kolomiets on Tuesday, June 9, 2020

Водночас, захист каже, що такі ножі "вільно продаються в усіх зброярських мережах і в інтернет-магазинах".

Нагадаємо, що 7 червня Стерненко заявив, що його викликали до СБУ для вручення підозри. Однак активіст говорив, що повістку отримав невчасно, тому не може за нею з'явитись.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: