fbpx
Сьогодні
19:28 07 Чер 2020

Саакашвілі запропонував заблокувати квоти на імпорт міндобрив

Фото Reuters

Глава виконавчого комітету Нацради реформ Міхеіл Саакашвілі виступив проти введення квот на імпорт мінеральних добрив, він має намір підняти це питання на зустрічі з прем'єр-міністром.

Про це він повідомив на онлайн-зустрічі з бізнесом, передає Liga.net.

"Щодо ситуації з добривами. Я вчора направив міністру економіки лист. Ми будемо це обговорювати з прем'єр-міністром… Мені здається, ми це зупинимо", – сказав Саакашвілі.

Він назвав ініціативу щодо квот "класичним випадком лобіювання інтересів монополистично-олігархічного бізнесу".

"Ситуація наступна: захищаючи українського виробника, в результаті закривається імпорт не тільки з Росії, але і з Європи, який на 30% дешевше обходиться, ніж з Росії. Ситуація проста. У нас є монополіст-олігарх, в даному випадку це [Дмитро] Фірташ, і, наскільки я розумію, [Олег] Бахматюк. Вони поділили ринок", – розповів глава виконкому Нацради реформ.

За словами Саакашвілі, з іншого боку є невеликі виробники добрив, які прекрасно конкурують і отримують прибуток. У цьому контексті він навів приклад заводу з виробництва добрив енергохолдингу ДТЕК Ріната Ахметова.

"Чомусь це маленьке підприємство працює, і не тільки ДТЕК, а й кілька інших добре працюють. Якщо вони добре працюють, чому інші ні?", – запитує він.

Раніше голова виконавчого комітету Нацради реформ Михайло Саакашвілі на своїй Facebook-сторінці закликав український бізнес публікувати короткі відео з хештегом #ГоворитьБізнес. Він пообіцяв донести озвучені проблеми до президента.

7 травня Саакашвілі було призначено головою Виконавчого комітету реформ, який входить до складу Національної ради реформ при президенті України.

Зеленський пояснив, чого чекає від Саакашвілі на новій посаді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: