fbpx
Сьогодні
16:21 03 Чер 2020

Справа Гладковського: САП і НАБУ завершили слідство у справі про поставки вантажівок

САП і НАБУ завершили слідство в одній зі справ колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Мова йде про зловживання при поставках військових вантажівок.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Повідомляється, що завершено розслідування у справі екс-першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, колишнього заступника міністра оборони і директора департаменту Міністерства оборони. Їх підозрюють у завданні збитків на 17,44 млн гривень.

За даними слідства, Главковський використав службове становище в корисливих цілях, включивши продукцію своєї автомобільної компанії "Богдан Моторс" до державного оборонного замовлення.

Зокрема, він забезпечив закупівлю коштом держбюджету вантажівок підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами у дочірнього підприємства компанії "Богдан". Саму закупівлю організовували інші фігуранти цієї справи, які були чиновниками Міноборони.

Також повідомляється, що компанія отримала оборонне замовлення, хоча закуплені авто не відповідали умовам по локалізації виробництва на рівні не менше 60%. При отриманні замовлення "Богдан" зобов'язався довести локалізацію до прийнятного рівня протягом трьох років, але умови не були виконані.

У САП відзначають, що контракт на поставку передбачав часткову передоплату і фіксовані ціни, проте надалі при погодженні чиновників Міноборони ціна була збільшена. В результаті компанії незаконно переплатили 17,44 млн гривень.

Крім того, Гладковському інкримінується внесення недостовірних відомостей до декларації. Він не задекларував доходи дружини від здачі елітної нерухомості в центрі Києва в оренду на загальну суму понад 160 тисяч доларів.

Нещодавно Олегу Гладковському повідомили про зміну підозри, а сума завданих збитків зросла на 7 мільйонів гривень.

ЗАВЕРШЕНО СЛІДСТВО У СПРАВІ ПРО ОБВИНУВАЧЕННЯ КОЛИШНЬОГО ПЕРШОГО ЗАСТУПНИКА СЕКРЕТАРЯ РНБОПрокурорами #САП та…

Posted by Спеціалізована антикорупційна прокуратура on Wednesday, June 3, 2020

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: