fbpx
Сьогодні
11:54 14 Тра 2020

САП і НАБУ оновили Гладковському підозру: збільшили суму завданих збитків

Експершому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському повідомили про зміну підозри, сума завданих збитків зросла на 7 мільйонів гривень.

Про це повідомила пресслужба Національного антикорупційного бюро, пресслужба САП.

НАБУ: "14 травня 2020 року колишньому першому заступнику секретаря Ради Національної безпеки та оборони повідомили про зміну раніше повідомленої підозри у зловживанні службовим становищем та недекларуванні статків. Дії експосадовця кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки) та ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) ККУ".

САП: "Проведена економічна експертиза встановила, що сума збитків складає понад 17,44 млн гривень. Зважаючи на це, експосадовцю збільшено суму інкриміновано збитків з 10,62 млн гривень до понад 17,44 млн гривень".

Слідство встановило, що Гладковський використав надану йому владу і службове становище всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди структурою, яка прямо чи опосередковано належить йому та його близьким особам, а саме – ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс".

Слідство вважає, що Гладковський запобіг виключення з державного оборонного замовлення та забезпечив подальшу закупівлю коштом держбюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами в дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", що входить до складу ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс".

Внаслідок таких дій Міноборони безпідставно перерахувало на користь ДП "АСЗ №2" ПАТ "АК "Богдан Моторс" 17, 44 млн грн (з ПДВ), що спричинило втрату активів (державного бюджету) на вказану суму.

Крім того, детективи НАБУ встановили, що колишній посадовець не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі Києва, про які йому було достовірно відомо. Йдеться про доходи у розмірі: 54 тисячі доларів (за 2016 рік), 63 тисячі доларів (за 2017 рік) та 47,5 тисячі доларів (за 2018 рік).

Нагадаємо, що 21 жовтня 2019 року підозрюваний у зловживанні владою, недостовірному декларуванні та порушенні законодавства при здійсненні тендерних закупівель колишній перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський вийшов з-під варти після внесення застави.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: