fbpx
Сьогодні
10:58 03 Чер 2020

МОЗ запросив 2,4 млрд грн з Фонду боротьби з COVID-19 на закупівлю засобів захисту для медиків

Фото Freepik

Міністерство охорони здоров'я України запитало близько 3 млрд грн із Фонду боротьби з COVID-19, зокрема 2,4 млрд на закупівлю засобів індивідуального захисту (ЗІЗ).

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу.

"Загальна сума була близько 3 млрд грн, з яких на засоби індивідуального захисту – близько 2,4 млрд грн. Ці ЗІЗ, які ми плануємо закупити (маски, респіратори, окуляри, захисні костюми), будуть спрямовані в лікарні першої хвилі, які визначені для боротьби з коронавірусом, в екстрену меддопомогу, наші лабораторні центри, мобільні бригади.

Розрахунки здійснювалися за відповідною методикою, яка використовується в усьому світі і рекомендована ВООЗ", – сказав він.

"Ці розрахунки робилися, щоб на місяць медики були забезпечені. Сума, яка передбачається, розрахована після проведеного моніторингу цін. Зрозуміло, що після проведення відкритих торгів, де всі закупівлі здійснює ДП "Медичні закупівлі України", у нас може бути економія коштів. І після того, як ми закупимо весь обсяг ЗІЗ, визначений за допомогою методик, ми вже побачимо, яка сума залишилася, і я вважаю, що на ці кошти можна буде додатково закупити ЗІЗ", – додав міністр.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: