fbpx
Сьогодні
11:20 01 Чер 2020

Міністр фінансів розповів, чому МВФ відмовив Україні в трьохрічній програмі

Сергій Марченко

Міністр фінансів Сергій Марченко назвав причини відмови Міжнародного валютного фонду (МВФ) в трьохрічній програмі. За його словами, головними причинами є економічна криза та пандемія.

Про це міністр заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

Міністр зазначив, що Україна виконала всі необхідні зобов'язання і причиною зміни програми МВФ є те, що там не відкривають зараз програми EFF (Extended Fund Facility, програма розширеного фінансування) ні для кого.

"Основний аргумент: МВФ каже, що ми – в економічній кризі і ми не можемо спланувати програму на три роки. Адже EFF – трирічна програма. Це був єдиний аргумент. Ми довго боролися за EFF, оскільки пройшли по ній 99% шляху. Для нас це була досить несподівана історія", – зазначив він.

Марченко додав, що основна причина – пандемія. Фонду надходить багато заявок на програму швидкого фінансування через COVID-19.

7 травня МВФ відмовився від підписання трирічної програми з Україною, замість цього боку зосередяться на 18-місячній. Тоді Україна розраховувала, що МВФ надасть кредити на 8 млрд доларів, при цьому 3,5 млрд очікувалися вже в цьому році.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: