fbpx
Сьогодні
13:50 27 Тра 2020

В САП закликали генпрокурора не тиснути на роботу органу і не ганьбити правоохоронну систему

Прокурори Спеціалізований антикорупційної прокуратури закликали генерального прокурора України Ірину Венедіктову не чинити тиск на роботу антикорупційного органу. Спецпрокурори вважають, що конфлікт з генпрокурором пов'язаний з "політичними елітами".

Про це йдеться у зверненні САП до генпрокурора Ірині Венедиктової.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура звертає увагу Генерального прокурора, що спілкування між структурними…

Posted by Спеціалізована антикорупційна прокуратура on Wednesday, May 27, 2020

"Наполегливо закликаємо генерального прокурора не бути частиною таких процесів, не чинити тиску на прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і ганьбити правоохоронну систему", – йдеться у зверненні.

Також в САП зазначили, що на даний момент на розгляді Вищого антикорупційного суду перебувають більше 200 кримінальних справ, обсяг яких становить тисячі томів.

"Мільярдні схеми в галузі енергетики, промисловості, видобутку корисних копалин та інших сферах економічної діяльності припинені в результаті спільних зусиль Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро України. Ми впевнені, що винні особи обов'язково понесуть передбачену законом відповідальність за вироками. Й це мають бути саме вироки й саме суду, і виключно Вищого антикорупційного суду, а не "хотєлок" слідчого, детектива чи прокурора".

"…Ще 5 років тому (обвинувачені – ред.), могли зателефонувати генеральному прокурору і вирішити всі проблеми в "режимі online". Однак, незважаючи на все, в даний час вони є підсудними і знаходяться в суді на лаві", – повідомили в спецпрокуратуре.

Нагадаємо, 26 травня Венедіктова виступила з відеозверненням, в якому звинуватила САП у численних порушеннях і пообіцяла дати надати реакцію генеральної прокуратури.

У САП відповіли на звинувачення генпрокурора Венедіктової.

Потім Ірина Венедіктова запропонувала прокурорам САП показати результати роботи за 5 років.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: