fbpx
Сьогодні
22:38 20 Тра 2020

Україна подасть меморандум проти РФ в Міжнародний морський трибунал

Міністерство закордонних справ (МЗС) України планує 22 травня подати в Міжнародний морський трибунал меморандум проти Російської Федерації у справі про захоплення в полон українських моряків поблизу Керченської протоки.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін в ефірі телеканалу "Україна 24", передає РБК-Україна.

Мова йде про напад російських військових на українські військові кораблі у 2018 році.

"Буквально до кінця цього тижня, саме 22 травня цього року ми плануємо подачу меморандуму в Міжнародний морський трибунал проти Російської Федерації у справі проти незаконного затримання трьох кораблів Військово-морського флоту і 24 членів їх екіпажу", – заявив він.

Заступник голови МЗС додав, що Україна вимагатиме від Росії моральної та матеріальної компенсації для українських моряків.

"Безумовно, ми досліджували кращі світові практики, в тому числі практику Європейського суду з прав людини, і ми безумовно на максимальному рівні будемо вимагати компенсацію збитку нашим морякам, причому як матеріального, так і компенсації моральних збитків", – зазначив він.

Єнін запевнив, що відомство працює над справами проти Російської Федерації в повному обсязі, і жоден процес не призупинено.

"Всі матеріали для судових слухань готуються і будуть подані вчасно. Наша команда на сьогоднішній момент працює на відмінно", – додав він.

Раніше МЗС України висловило протест Болгарії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: