fbpx
Сьогодні
09:32 19 Тра 2020

В Генпрокуратурі назвали інтерв’ю Гіркіна і Поклонскої у Гордона "цінною інформацією"

Заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов назвав «цінною інформацією» інтерв'ю, які записав Дмитро Гордон з так званою колишньою «прокуроркою» Криму Наталією Поклонською та колишнім ватажком бойовиків «ДНР» Ігорем Гіркіним.

Про це представник Офісу генпрокурора сказав у коментарі «BBC News Україна».

Мамедов зазначив, що використання органами прокуратури та досудового розслідування інформації з інтерв'ю підозрюваних та обвинувачених досить поширена світова практика.

«Такі інтерв'ю цінні додатковим фактажем, деталями. Наприклад, так звана «прокурорка» Криму підтвердила, що їй відомо про підозру та кримінальне переслідування проти неї в Україні», — пояснив Мамедов.

За його словами Гіркін під час свого інтерв'ю також розказав про конкретні факти вчинення ним особливо тяжких злочинів Мамедов запевнив, що усі ці дані будуть детально проаналізовані прокурорами і слідчими.

«Я не виключаю можливість, що у майбутньому ця інформація стане предметом розгляду і під час розслідування серйозних порушень міжнародного гуманітарного права — воєнних злочинів та злочинів проти людяності», — сказав заступник генпрокурора.

За його словами, особливу цінність для слідства має інформація щодо контролю та постачання зброї з Російської Федерації незаконним збройним формуванням.

Сам Гордон раніше заявляв, що записав інтерв'ю з Поклонською та Гіркіним «у співдружності» зі спецслужбами України, а матеріали вже направив у Гаагу.

Ігор Гіркін був так званим міністром оборони бойовиків «ДНР», а також визнавав, що брав участь в анексії Криму. Також він є одним з обвинувачених у справі про збиття літака Boeing рейсу MH17 на Донбасі.

Наталія Поклонська була так званою «прокуроркою» окупованого Криму у 2014-2016-му, а нині є депутаткою «Единой России».

Ввечері 18 травня кілька десятків людей зібралися під офісом журналіста Дмитра Гордона, поки тривало його інтерв'ю з терористом Ігорем Гіркіним.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: