fbpx
Сьогодні
13:40 15 Тра 2020

"Слуга народу" подала в ВР законопроєкт про допомогу медикам за гроші партій до кінця 2020

Члени фракції "Слуга народу" зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт про зміни до закону "Про політичні партії" з ініціативою надати право політсилам до кінця 2020 року спрямовувати власні кошти на фінансову та майнову допомогу медичним закладам.

Про це написала заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук у Facebook.

"Партія "Слуга Народу" хоче допомогти українським лікарям подолати COVID-19. Йдеться про цільову грошову допомогу. Сподіваюсь, інші політсили також хочуть допомогти. Та чи маємо ми юридичне право на це? Чинне законодавство України не дає однозначної відповіді.

Тому я і мої колеги з Вищої ради партії СН Олександр Корнієнко, Вадим Галайчук, Роман Грищук, Олексадр Качура, Ольга Коваль, Артем Культенко та Анатолій Остапенко розробили і зареєстрували законопроект про зміни до закону "Про політичні партії".

В СН зазначають, що хочуть законодавчо зафіксувати право політичних партій надавати за рахунок власних коштів фінансову та майнову допомоги медичним закладам державної та комунальної форм власності. Передбачається, що норма діятиме до кінця 2020 року.

Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що зупинило державне фінансування "Слуги народу" до кінця 2020 року.  Ініціатива партії "Слуга народу" про відмову від держфінансування до кінця року пов'язане з прагненням перенаправити ці кошти на потреби українських медиків та засобів їх захисту від коронавірусу (COVID-19).

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: