fbpx
Сьогодні
16:03 15 Тра 2020

Саакашвілі пояснив свою позицію щодо України і МВФ

Фото Reuters

Голова виконавчого комітету Ради реформ Міхеіл Саакашвілі зазначає, що Україні треба співпрацювати з МВФ доти, доки країна не буде спроможна обійтися без його фінансової та реформаторської допомоги.

"Деякі люди не зовсім зрозуміли, яка моя позиція щодо МВФ. Я багато разів говорив, що наразі Україна не має альтернативи хорошій співпраці, оскільки особливо за часів кризи Україні потрібні гроші, й більше того, МВФ відіграв важливу роль у просуванні деяких таких необхідних реформ", – написав він у Facebook.

Саакашвілі наголосив, що на цьому етапі він виступає за посилення зв'язків, які сприяють реалізації програми реформ в Україні.

"Стратегічно, як це зробила Грузія під час мого президентства, ми маємо досягнути ситуації, коли допомога МВФ більше не потрібна, оскільки в нас будуть здорові фінанси й наша власна програма радикальних реформ", – наголосив він.

Саакашвілі вважає, що будь-які спроби вийти з програми МВФ сьогодні відповідатимуть тільки цілям ворогів України.

Раніше він заявив, що Україна достатньо сильна для того, аби відмовитися від кредитів Міжнародного валютного фонду.

Наразі Саакашвілі шукає реформаторів у Facebook.

7 травня Саакашвілі було призначено головою Виконавчого комітету реформ, який входить до складу Національної ради реформ при президенті України.

Зеленський пояснив, чого чекає від Саакашвілі на новій посаді.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: