fbpx
Сьогодні
21:28 13 Тра 2020

Рябошапка заявив, що його просили вплинути на справу Стерненка, щоб той отримав жорстке покарання

Фото: LB.ua

Колишній генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив, що його просили "вплинути" на розслідування справи екс-лідера одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка.

"Там насправді не все так просто, як описують засоби масової інформації, по-перше. По-друге, в цій справі точно є політичний фактор. Тому що до мене зверталися люди, які просили вплинути на це розслідування", – сказав Рябошапка в інтерв'ю LB.ua.

Водночас він відмовився назвати тих, хто до нього звертався, пообіцявши зробити це пізніше.

"Я вам розповім потім. Я абсолютно переконаний, що в цій справі є інший підтекст. Щонайменше, помста. Думаю, там намагаються реалізувати саме мотив помсти, щоб Стерненко отримав якомога жорсткіше покарання", – відповів ексгенпрокурор на прохання назвати прізвища.

На запитання, яким саме чином він повинен був вплинути на розслідування, Рябошапка відповів: "Щоб Стерненко був притягнутий до відповідальності".

На питання, чому він не звернувся з цього приводу в правоохоронні органи, Рябошапка сказав, що для цього не було причини і що ті, хто звертався до нього, намагалися вплинути на його роботу.

Після цього Рябошапка знову сказав, що люди, які до нього зверталися, "вважали, що кваліфікація в цій справі повинна бути саме такою, яку вони бачать".

Раніше повідомлялося, що Стерненко заявив, що його планують заарештувати в найближчі дні.

Також, за словами активіста Сіцінина, СБУ спільно з Офісом Генпрокурора готують підозру в умисному вбивстві активісту Сергію Стерненку.

Нагадаємо, Венедіктова запевняла, що підозра одеському активісту Сергію Стерненку, який смертельно поранив нападника, буде оголошена. Питання полягає лише у кваліфікації: вбивство чи вбивство при перевищенні меж необхідної оборони.

Колишній заступник генерального прокурора Віктор Трепак розповів, що нова очільниця Офісу генпрокурора Ірина Венедіктова заявила йому про необхідність повідомити про підозру одеському активісту Сергію Стерненку. Останній, захищаючись від нападників, наніс одному смертельне поранення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: