fbpx
Сьогодні
14:28 12 Тра 2020

Позов в суді: просять визнати бездіяльність уряду Китаю та України в боротьбі з COVID-19

Фото Freepik

До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов, у якому просять встановити бездіяльність уряду Китайської Народної Республіки та державних органів України, що призвела до поширення COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Так, відповідачами позивач визначив Державну раду КНР, Офіс президента України, Кабінет міністрів України, Міністерство охорони здоров'я України та Міністерство соціальної політики України.

Також відповідачами вказали Службу безпеки України, Офіс генерального прокурора, експрем'єр-міністра Олексія Гончарука, колишніх міністрів охорони здоров'я Зоряну Скалецьку та Іллю Ємця, а також 48 народних депутатів України — членів парламентських комітетів з питань бюджету та з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Громадська організація, яка виступає позивачем, просить суд визнати бездіяльність цих органів та окремих представників. На думку ГО, вони не вжили належних заходів реагування, спрямованих на захист населення від інфекційних хвороб та запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19.

Загалом позов містить 9 вимог, серед яких:

  • зобов'язати уряд КНР виплатити усі цивільно-правові збитки та реституцію, встановлені нормами міжнародного права;
  • зобов'язати Кабмін розробити та виконати відповідні державні цільові програми та санітарно-протиепідемічні правила і норми на виконання закону «Про захист населення від інфекційних хвороб»,
  • зобов'язати МОЗ забезпечити проведення комплексних клінічних випробувань лікарських засобів та експертизи матеріалів клінічних випробувань з метою запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19.

Суд вирішує, чи відкривати провадження в цій адміністративній справі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: