fbpx
Сьогодні
16:15 08 Тра 2020

Комітет рекомендує ВР прийняти законопроект, який дозволить нардепам отримувати інформацію на запит

Фото: РБК-Україна

Профільний комітет рекомендував Раді розглянути законопроект "Про внесення змін до статей Кодексу про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу щодо посилення відповідальності за невиконання законних вимог і перешкоджання діяльності народного депутата, Рахункової палати, депутата місцевої ради".

Законопроект №3354 дозволить нардепам отримувати необхідну інформацію.

Про це заявив голова комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський, передає РБК-Україна.

За його словами, за останні роки було багато питань щодо невиконання законних вимог депутатів.

"Коли ми дійсно проаналізували, то за кримінальною статтею за останні роки було лише одне провадження. Хоча я думаю, що питань щодо невиконання законних вимог депутатів було значно більше. Ставлю на голосування: рекомендувати ВРУ прийняти законопроект 3354 за основу і в цілому", – заявив Монастирський.

Так, комітет одноголосно підтримав законопроект №3354, поданий народними депутатами від "Слуги народу" Русланом Стефанчуком, Олександром Качурою та Юлією Яцик.

За словами першого заступника голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, прийняття цього закону дозволить депутатам отримувати необхідну інформацію, яку часто не надають державні органи.

"Один із прикладів, який ми мали можливість спостерігати, коли на офіційний депутатський запит, який був зачитаний в стінах ВРУ, ми отримали елементарну відписку, що ми, народні депутати, не можемо отримати елементарну інформацію про заробітну плату деяких працівників або членів наглядових рад державних підприємств", – заявив Стефанчук.

Раніше глава правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв відмовився надати інформацію про свою зарплату народному депутату, тому буде притягнутий до адміністративної відповідальності.

5 березня Руслан Стефанчук направив депутатський запит Коболєву з проханням надати інформацію про розмір зарплат керівництва компанії.

16 квітня стало відомо, що Коболєв не захотів надати Стефанчуку інформацію про зарплати топів "Нафтогазу".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: