fbpx
Сьогодні
12:59 05 Тра 2020

Микитасю і Аллерову повідомили про підозру у вчиненні нових злочинів щодо майна Нацгвардії

Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 4 травня повідомили про підозру у вчиненні нових злочинів колишньому командувачу Нацгвардії України, колишньому нардепу, а також деяким посадовим особам компанії-забудовника, які є підозрюваними в заволодінні майном Нацгвардії на 81,64 млн грн.

Про це у вівторок повідомляють прес-служби НАБУ та САП, не називаючи імен підозрюваних, водночас у САП уточнюють, що йдеться про компанію-забудовника ТОВ "Укрбуд девелопмент", і згаданий народний депутат є також колишнім бенефіціарним власником ТОВ "Укрбуд девелопмент".

Отже, з обставин справи випливає, що нові підозри висунуто фігурантам цієї справи – колишньому командувачу Нацгвардії Юрію Аллерову та екс-нардепу, власнику ТОВ "Укрбуд девелопмент" Максиму Микитасю.

"Напередодні також встановлено ще двох учасників цієї корупційної схеми, яким 30 квітня 2020 року також повідомлено про підозру. Йдеться про екс-заступника начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління та екс-заступника начальника відділу централізованих розрахунків, обліку та звітності фінансово-економічного управління Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України. Таким чином коло підозрюваних у заволодінні 81,64 млн грн зросло до восьми", – повідомляють у НАБУ.

За даними відомства, під час досудового розслідування детективи встановили нові епізоди їхньої незаконної діяльності.

"Здобуто докази отримання екс-командувачем Нацгвардії неправомірної вигоди за вчинення дій в інтересах компанії-забудовника. Йдеться про $125 тис. готівки, які він у подальшому розподілив між собою ($100 тис.) і заступником начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ ($25 тис.). Крім того, слідство встановило, що чиновник Нацгвардії отримав у завуальованій формі неправомірну вигоду від колишнього народного депутата та деяких вищих посадових осіб компанії-забудовника у вигляді квартири площею 76,00 кв. м і ринковою вартістю 1,82 млн грн. Ця неправомірна вигода надана під виглядом укладення договору нібито оплатного придбання близькою родичкою екс-командувача Нацгвардії майнових прав на зазначену нерухомість за спеціальною ціною 592,8 тис. грн", – розповіли НАБУ.

На підставі здобутих доказів екс-нардепу та посадовцям компанії-забудовника уточнено підозри.

Як повідомлялося, після укладення між МВС і будівельною компанією договору будівництва будинку в Печерському районі Києва, який згодом був перебудований у житловий комплекс "Аристократ", група осіб вирішила укласти додаткові угоди для обміну нерухомого майна в ЖК "Аристократ" на нерухоме майно в ЖК "Оберіг" з метою заволодіння частиною зазначеного майна під час обміну. Для реалізації плану здійснили оцінку майна, щоб зменшити кількість нерухомості в ЖК "Оберіг" і ЖК "Казка", яке мало бути передане під час обміну, шляхом безпідставного заниження вартості нерухомості в ЖК "Аристократ" та збільшення вартості такого майна в ЖК "Оберіг".

Унаслідок укладення та виконання додаткових угод було втрачено активи на загальну суму 81 млн 635 тис. 448 грн.

У травні 2019 року САП погодила повідомлення про підозру колишньому командувачу НГУ Юрію Аллерову, генеральному директору компанії-забудовника та оцінювачу за фактом заволодіння майном НГУ. У липні того самого року повідомили про підозру виконавчому директору компанії-забудовника.

2 жовтня 2019 року НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому народному депутату Верховної Ради, власнику ТОВ "Укрбуд девелопмент" (Київ) Максиму Микитасю. 4 жовтня ВАКС обрав йому запобіжний захід у вигляді застави 5,5 млн грн. 7 жовтня заставу було внесено, і Микитась вийшов на волю.

Нині колишній парламентар на волі, але зобов'язаний носити електронний браслет.

Вищий антикорупційний суд відмовився арештовувати Микитася.

21 січня прокурори САП повідомили екс-заступнику президента держкорпорації "Укрбуд" В'ячеславу Мармишу про підозру в пособництві в заволодінні майном Нацгвардії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: