fbpx
Сьогодні
16:53 04 Тра 2020

У Пакистані людям, які через коронавірус позбулися заробітку, запропонували садити дерева за гроші: фото

Фото: aljazeera.com

Уряд Пакистану запропонувало безробітним брати участь в проекті по висадці 10 млрд дерев, яку Ісламабад веде для боротьби з кліматичною кризою.

Про це повідомляє aljazeera.com.

За даними Пакистанського інституту економічного розвитку, через карантин 19 млн жителів країни можуть втратити роботу. Деякі з зачеплених кризою громадян змогли знайти роботу на державному проекті «Цунамі дерев».

Спочатку проект був припинений через ризик зараження громадян коронавірусом, однак на початку квітня влада відновила висадку дерев, зараз на «Цунамі дерев» зайнято 63 600 пакистанців.

висаджувати дерева

За свою роботу учасник проекту може отримати $3-5 на день.

Програма «Цунамі дерев» була введена прем'єр-міністром Імраном Ханом в 2018 році і має на увазі висадку 10 млрд дерев в Пакистані до 2023 року. На думку експертів National Geographic, висадка дерев дозволить прискорити поглинання CO2 з атмосфери Землі, що сповільнить потепління клімату.

Країна вже страждає від таких наслідків зміни клімату як зростання температур повітря, повені та посухи.

саджанці

У Глобальному індексі кліматичних ризиків за 2020 рік Пакистан займає п'яте місце серед країн, які найбільше постраждали від зміни клімату за останні 20 років.

Пакистан прийняв карантинні обмеження 23 березня. На даний момент в Пакистані 15 759 громадян заразилися коронавірусів, 358 загинули і 4 105 змогли одужати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: