fbpx
Сьогодні
09:01 02 Тра 2020

Трамп обрав кандидата на посаду посла США в Україні: що про нього відомо

Президент США Дональд Трамп вніс кандидатуру генерал-лейтенанта у відставці Кейта Дейтона на посаду посла в Україні.

Про це повідомила прес-служба Білого дому.

"Кейт Дейтон з Вашингтона буде надзвичайним і повноважним послом Сполучених Штатів Америки в Україні", – йдеться в повідомленні.

Дейтон зараз є директором Центру ім. Джорджа Маршалла в Німеччині. Він працює там з 2010 року, одразу після того, як звільнився з армії США у званні генерал-лейтенанта.

Він також одночасно є старшим радником з питань оборони США в Україні.

Як наголошує пресслужба глави американської держави, в минулому Дейтон, серед іншого, займався Росією, де працював військовим аташе в посольстві у Москві, а також Ізраїлем та Палестиною, оскільки займав там посаду координатора з питань безпеки від уряду США.

Кіт Дейтон

Дейтон отримав ступінь бакалавра в коледжі Вільяма і Марії у Вільямсбурзі, штат Вірджинія і Кембриджського університету в Сполученому Королівстві, а також ступінь магістра в Університеті Південної Каліфорнії разом з Російським інститутом армії США в Гарміші, Німеччина.

Він отримав численні нагороди за свою військову службу, в тому числі від Державного департаменту і урядів Канади, Німеччини та Австрії.

Артилерист за фахом. Воював в Іраку.

Працював директором з проведення операцій Розвідувального управління Міністерства оборони США (РУМО США).

Дейтон розмовляє російською і німецькою мовами.

Тепер кандидатуру Дейтона має схвалити Сенат.

Нагадаємо, що посада глави диппредставництва в Києві залишається вакантною з травня 2019 року, коли попередній посол Марі Йованович була відкликана у Вашингтон. Йованович отримала призначення в Україну в 2016 році ще за президента Барака Обами, а в травні 2019 року покинула свій пост на особисту вимогу Трампа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: