fbpx
Сьогодні
19:26 02 Тра 2020

NASA обрало компанії, які допоможуть першій жінці висадитись на Місяць: фото, відео

Фото: NASA

Національне управління з аеронавтики й дослідження космічного простору США (NASA) назвало компанії, яким доручило розробити посадкові модулі для здійснення польоту на Місяць до 2024 року.

Про це йдеться в пресрелізі на сайті NASA.

Зокрема, 10-місячні контракти загальною вартістю 967 мільйонів доларів на розробку й конструювання місячних посадкових апаратів виграли:

  • Blue Origin, заснована власником Amazon Джефом Безосом — вона відповідатиме за створення триступінчастого посадкового модуля Integrated Lander Vehicle (ILV);
  • Dynetics, американська компанія у сфері прикладних розробок та ІТ, яка має представити систему підняття й спуску на місячну поверхню під назвою Dynetics Human Landing System (DHLS);
  • SpaceX бізнесмена Ілона Маска, яка має завершити розбудову власної ракети й літального апарату Starship, адаптованого для польотів на Місяць.

NASA зазначає, що місячні посадкові модулі є важливою складовою його космічної програми «Артеміда», яка має на меті до 2024 року висадити на поверхню супутника Землі «першу жінку й наступних чоловіків».

Мета програми полягає в організації наукових досліджень та пошуку економічних вигод від використання Місяця. Йдеться, зокрема, про перетворення супутника на майданчик для подальшого дослідження Марсу.

Очікується, що готові проєкти посадкових модулів компанії-підрядники NASA мають представити до лютого 2021 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: