fbpx
Сьогодні
14:23 29 Кві 2020

Кабмін дозволив роботу ринків, але з певними правилами

Кабінет міністрів підтримав критерії, розроблені Міністерством охорони здоров'я та Мінекономіки. Це дозволить відновити роботу продовольчих ринків в умовах карантинних обмежень в Україні.

Таке рішення уряд ухвалив під час чергового засідання 29 квітня.

Йдеться про відкриття понад 280 продовольчих ринків, які мають забезпечити необхідне дотримання санітарних норм. Контролювати роботу продовольчих ринків в умовах карантину будуть державні структури без залучення органів місцевого самоврядування.

"Основною умовою роботи продовольчих ринків є рішення відповідного територіального органу Держпродспоживслужби про дотримання протиепідемічних вимог", – повідомив Шмигаль.

Правила розробили МОЗ та Мінекономіки, в них ідеться:

  • працівники, продавці й відвідувачі ринку повинні бути у захисній масці або респіраторі й мають проходити температурний скринінг;
  • на кожному вході (в'їзді) на ринок повинні стояти антисептики;
  • на 10 квадратних метрах повинен бути один покупець, не більше;
  • контактні поверхні треба дезінфікувати кожні три години;
  • в кінці робочого дня мають відбутися прибирання та дезінфекція;
  • не повинно бути стихійної торгівлі на території ринку.
  • також є умови для продавців — щонайменше 3 метри відстані між їхніми робочими місцями та наявність захисних екранів між продавцями й покупцями.

Працівники ринку мають інформувати відвідувачів про встановлені обмеження та про профілактику коронавірусу, а також вони мають контролювати виконання цих вимог і оперативно усувати порушення.

Степанов заявив, що Держспоживслужба має право закривати ринки за порушення карантину.

Напередодні, 26 квітня, херсонські сільгоспвиробники влаштували акцію протесту на в'їзді до обласного центру з вимогою відкрити ринки, бо їм немає куди збувати свою продукцію.

25 квітня у місті Кам'янське на Дніпропетровщині підприємці взяли штурмом зачинені під час карантину ринки та розпочали роботу.

Нагадаємо, головний санітарний лікар Віктор Ляшко скасував свою постанову, яка дозволяла роботу ринків, з 14 квітня їхня робота знову заборонена.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: