fbpx
Сьогодні
22:29 29 Кві 2020

Через COVID-19 змінили правила премії "Оскар": як визначатимуть переможців

Американська кіноакадемія оголосила про деякі зміни в правилах премії "Оскар" у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Так, як повідомляється на офіційному сайті, брати участь у конкурсі вперше зможуть фільми, які показувалися тільки онлайн.

"Академія вірить, що немає кращого способу випробувати магію кіно, ніж побачити фільм в кінотеатрі. Проте трагічна пандемія COVID-19 обумовлює необхідність введення тимчасового виключення з наших правил відбору нагород. Академія підтримує наших членів і колег в цей період невизначеності. Ми усвідомлюємо важливість того, щоб їх роботу побачили, особливо зараз, коли глядачі цінують фільми більше, ніж будь-коли", – йдеться в заяві.

Оскар

Так, відомо, що раніше фільми, які претендують на "Оскар", потрібно було показувати в одному з комерційних кінотеатрів Лос-Анджелеса три рази на день протягом тижня до кінця року, що передує премії.

Також повідомляється, що автори картин повинні надати членам кіноакадемії їх копії для перегляду на спеціальному захищеному сайті протягом 60 днів з дня виходу фільмів онлайн.

При цьому стрічки повинні відповідати всім іншим критеріям, необхідним для висунення на "Оскар". Нове правило діє тільки для номінантів 93-й церемонії.

Оскар

Однак через пандемію коронавірусу з 16 березня всі кінотеатри Лос-Анжелеса були закриті.

Через це вихід багатьох картин скасували.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: