fbpx
Сьогодні
23:33 27 Кві 2020

Частина нардепів від "Слуги народу" просить Шмигаля послабити карантин в регіонах з низьким рівнем захворюваності Covid-19

Частина нардепів від фракції "Слуга народу" направила прем'єр-міністру Денису Шмигалю звернення із проханням послабити карантин в регіонах з низьким рівнем захворюваності коронавірусом.

Про це повідомила перший заступник голови фракції Євгенія Кравчук на Facebook.

"Частина депутатів фракції "Слуги народу" звернулися до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля із проханням розглянути можливість послабити карантин там, де коронавірусна інфекція поширюється відносно повільно. Я також підписала цей документ", – зазначила Кравчук.

Таку вимогу Кравчук пояснює наближенням економічної і трудової кризи у країні у зв'язку із пандемією Covid-19. Вона звернула увагу на відмінність динаміки розповсюдження коронавіруса в різних регіонах. Приміром, у Чернівецькій області зареєстровано 1341 інфікованих, а в Чернігівській – всього 22. На думку нардепів, є логічним, щоб і обмежувальні заходи в цих областях були різними, – особливо в ситуації, коли більшість населення фактично залишилась без роботи і грошей.

Пожежу потрібно гасити там, де горить. Те ж саме стосується заходів проти коронавірусу. В різних регіонах країни рівень…

Posted by Yevheniya Kravchuk on Monday, April 27, 2020

Нагадаємо, уряд продовжив карантин в Україні до 11 травня.

Шмигаль опублікував дорожню карту виходу із карантину з 5 етапів.

Раніше заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що в разі стрімкого зниження хворих на коронавірус, Україна зможе пришвидшити вихід з карантину.

За його словами, в разі стрімкого зниження хворих на коронавірус, Україна зможе з першого етапу перейти одразу на третій або четвертий етап виходу з карантину.

"Якщо у нас буде стрімке зниження хворих, ми зможемо з першого етапу перейти на третій або на четвертий етап", – сказав Ляшко в етері ICTV.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: