fbpx
Сьогодні
16:00 24 Кві 2020

Грузія пригрозила відкликанням посла з Києва через призначення Саакашвілі, у "Слузі народу" відреагували на погрозу

Посла Грузії можуть відкликати з України в разі призначення Міхеїла Саакашвілі віце-прем'єром українського уряду з питань реформ.

Як повідомляє "Ехо Кавказу", про це заявив журналістам прем'єр-міністр Грузії Георгій Гахарія.

"Якщо таке рішення буде прийнято, ми, як мінімум, відкличемо посла з Києва для консультацій", – зазначив він.

На думку прем'єра, з боку України як стратегічного партнера Грузії "категорично неприйнятно" призначати на високу посаду особу, яка була засуджена в Грузії і знаходиться в розшуку.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія відреагував на заяви Грузії про можливе відкликання свого посла з України в разі призначення Міхеїла Саакашвілі віцепрем'єром з питань реформ.

В коментарі OBOZREVATEL нардеп зазначив, що в разі такого сценарію Грузія зіткнеться з більшими проблемами, ніж наша країна. Також він зазначив, що вважає Саакашвілі хорошою людиною і кандидатом на посаду в уряді.

"Чому Грузії так нервувати? Можна було б просто абсолютно відреагувати. Хтось когось взяв, навіть не на перше обличччя, не на друге, а віцепрем'єр. Навіщо тоді чинити таку політичну агресію? Дуже дивно бачити, коли на суверенне рішення нашої країни невелика країна поруч, яка значно менше, так реагує", – сказав Арахамія.

"Якщо у нас будуть проблеми дипломатичні, то у Грузії вони будуть сильніші, ніж у нас. Це ж не США, які говорять: "У вас будуть дипломатичні проблеми". Це Грузія. Треба про це не забувати", – додав парламентарій.

Він підкреслив, що сам є грузином і прекрасно розуміє, як сприймається Саакашвілі за нинішньої влади.

"Це просто спроба чинити тиск. У нас суверенна держава, і ніяка країна в світі не буде нам розповідати, кого нам потрібно призначати на посаду віцепрем'єра, а кого не треба. Тут абсолютно неправильна риторика. Ми точно з грузинами знайдемо спільну мову, ми братські народи, ми прекрасно порозуміємося, це гостинна країна", – переконаний Арахамія.

Підсумовуючи, він додав, що до карантину Україна займала друге місце за кількістю потоку туристів до Грузії. Тому, вважає політик, Тбілісі не захоче втратити цей сегмент клієнтів.

Раніше Президент Володимир Зеленський запропонував колишньому президенту Грузії і екс-голові Одеської ОДА Міхеїлу Саакашвілі посаду віце-прем'єра з питань реформ.

Саакашвілі вже прокоментував пропозицію стати віце-прем'єром України з реформ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: