fbpx
Сьогодні
10:07 23 Кві 2020

У Чорнобильській зоні триває ліквідація пожеж, на Житомирщині загоряння локалізували

Фото: ДСНС

Рятувальники продовжують гасити загоряння окремих осередків тління трав'яного настилу, пнів і деревини в Чорнобильській зоні і Житомирській області.

Про це повідомила прес-служба Держслужби з НС.

"Станом на 7:00 23 квітня в зоні відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасінні пожеж на території Луб'янського, Паришівського, Дитятківського і Денисовецького лісництв", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що рятувальники локалізують 3 осередки (с. Розсоха, с. Крива Гора і с. Рудьки – с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та торфовищ в осередках, пройдених вогнем.

Крім того, залучено важку інженерну техніку ДСНС і додатково 7 колієукладачів Збройних сил України. Інженерною технікою створено 800 км мінералізованих смуг.

До гасіння залучено 1 тис. 164 людини і 286 одиниць техніки, з них від ДСНС 1 тис. 32 людини особового складу і 239 одиниць техніки, зокрема 3 вертольоти і два літаки, якими 22 квітня здійснено 170 скидів – 376 тонн води.

Радіаційний фон по м. Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень.

Разом із тим в Житомирській області станом на 7:00 23 квітня пожежі в лісових масивах Овруцького району локалізовані. Рятувальники надають допомогу працівникам лісових господарств з гасіння окремих осередків тління трав'яного настилу, лісової підстилки, пеньків і деревини в Виступовицькому, Бережестському, Можаровському та Словечанському лісництвах.

До гасіння залучено 765 осіб та 119 одиниць техніки, з них від ДСНС 157 людей особового складу та 39 одиниць техніки, зокрема 1 гелікоптер.

Житомирщина дснс

Житомирська обл гасіння

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: