fbpx
Сьогодні
22:23 23 Кві 2020

Майже 70 моряків повертаються в Україну після роботи на судні, де виявили коронавірус: фото

69 українських моряків – членів екіпажу судна "Eleftherios Venizelos", які перебували на карантині в Греції, виїхали з країни і незабаром повернуться в Україну.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України.

"Це була довга і важлива операція. Багато людей працювали, аби досягти результату. І наше посольство у Греції, і грецька влада, яка надала сприяння і допомогу. Завдяки спільним зусиллям, 69 сімей невдовзі зустрінуть нарешті своїх рідних. Ми продовжуємо перебувати на постійному контакті з 12 моряками, які досі перебувають на судні", – зазначив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

У міністерстві зазначають, що 22 березня до грецького порту прибуло судно "Eleftherios Venizelos". У членів екіпажу корабля, серед яких були і українці, виявили коронавірус.

"Посольство України в Греції оперативно вийшло на зв`язок з українськими моряками, які перебували у карантині на судні. Їм невідкладно надали необхідну медичну допомогу. Тих, у кого не було виявлено коронавірусної хвороби, відправили на обсервацію в готелі Афін. Крім того, у рамках програми "Захист" консули у спеціально створеному чаті 24/7 підтримували зв'язок з усіма українськими моряками", – йдеться у повідомленні.

З 3 по 21 квітня моряки перебували на карантині з дотриманням вимог ВООЗ та Міністерства охорони здоров'я Греції. Термін обов'язкової обсервації завершився, а тестування на наявність коронавірусної інфекції показало негативний результат. 69 моряків – членів екіпажу виїхали з Греції і невдовзі повернуться в Україну.

Наголошується, що 12 українських моряків досі залишаються в карантині на судні. Посольство знаходиться з ними на зв'язку і цілодобово контролює ситуацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: