fbpx
Сьогодні
15:37 21 Кві 2020

Через спецоперацію СБУ пошкоджено стовп зі слідами куль на Майдані: ДБР склало протокол

Слідча група ДБР склала протокол про пошкодження під час спецоперації СБУ ліхтарного стовпа на алеї Героїв Небесної Сотні в Києві, який є пам'яткою історії на місці розстрілів учасників Революції Гідності.

Про це повідомила пресслужба Національного музею Революції Гідності.

"Сьогодні працівники музею разом зі слідчою групою ДБР, склали протокол про пошкодження ліхтарного стовпа на алеї Героїв Небесної Сотні. Він є частиною пам'ятки історії "Місце бойових дій та масової загибелі громадян в районі вул. Інститутської у м. Києві під час акцій протесту у лютому 2014 року".

пошкоджений стовп алея нс

14 квітня в Києві Служба безпеки України затримала чоловіка, який представлявся "співробітником Кабінету міністрів" та пропонував за гроші працевлаштування в органах державної влади.

Підозрюваний намагався втекти від правоохоронців, але йому це не вдалося, його автомобіль врізався у металеву опору ліхтаря на алеї Героїв Небесної Сотні.

Генеральний директор Національного Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло заявив, що інституція підготувала акт пошкодження об'єкта та надіслала листи в офіс Генпрокурора, ДБР, Нацполіцію та Департамент охорони культурної спадщини КМДА.

Окрім стовпа, пошкоджено бруківку в його основі й розтрощено шість бетонних клумб, які блокували незаконне паркування на алеї.

Пошивайло наголосив: у теперішньому статусі алея Героїв Небесної Сотні лишається беззахисною як історична пам'ятка, як місце-свідок поворотних для історії України подій. Алея Героїв Небесної Сотні у статусі вулиці, а не меморіалу дуже вразлива як для вандалів, так і в разі подібних надзвичайних ситуацій.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: