fbpx
Сьогодні
10:37 15 Кві 2020

Україна закупить 838 апаратів ШВЛ за кошти кредиту ЄІБ, - міністр

Україна закупить 838 апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ) за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку (ЄІБ).

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Досягнуто домовленості з ЄІБ про використання його кредитних коштів. Переговори провело Міністерство розвитку територій України спільно з Міністерством охорони здоров'я. На ці кошти плануємо закупити 838 апаратів ШВЛ", – сказав він на онлайн-брифінгу.

При цьому Степанов зазначив, що МОЗ вивчає можливості використання і закупівлі апаратів ШВЛ українського виробництва.

"Вважаю, що ми повинні розвивати власне виробництво. Є кілька виробників, які зараз в терміновому порядку намагаються запустити виробництво. Ми проводимо тестування з фахівцями – анестезіологами, реаніматологами, щоб ці апарати повністю відповідали потребам. Впевнений: ми знайдемо варіанти, щоб закуповувати апарати ШВЛ саме українського виробництва", – сказав він.

Степанов також повідомив, що Україні вдалося залучити $ 135 млн від Світового банку, з яких $ 35 млн підуть на боротьбу з COVID-19, в тому числі $ 20 млн – на закупівлю необхідних матеріалів і обладнання, $ 15 млн – на додаткове фінансування медустанов, які беруть участь у виявленні та лікуванні COVID-19.

За словами міністра, в даний час Україна повністю забезпечена ПЛР-тестами, а також почала виробництво власних ПЛР-тестів.

Міністр охорони здоров'я: Говорити про вихід з карантину недоцільно.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: