fbpx
Сьогодні
09:05 09 Кві 2020

У Києві вчора "замінували" лікарню, де лежать хворі з COVID-2019: мінування не підтвердилось

У поліцію Києва подзвонили аноніми і повідомили про мінування Олександрівської клінічної лікарні, де лікуються хворі на Covid-19 пацієнти.

Про це повідомив "Київ оперативний" у Facebook, Укрінформ, сайт столичної поліції.

За даними КО, на лінію 102 надійшов виклик про замінування 10-го корпусу Олександрівської лікарні. За словами заявника, він заклав 5 кілограмів тротилу і о 3-й ночі 9 квітня станеться вибух.

Як з'ясував Укрінформ, до лікарні виїхала слідчо-оперативна група та експерти-вибухотехніки. Поки невідомо, чи буде проходити евакуація.

Пізніше ситуацію прокоментували і на сайті столичної поліції. Там сказали, що у середу о 21:40 до поліції зателефонував невідомий та сказав, що в одному з корпусів лікарняного закладу закладено вибухівку. Туди виїхали вибухотехніки та кінологи. Вони встановили, що в корпусі, про замінування якого вказав невідомий, розташоване кардіологічне відділення.

За даними поліції, адміністрація лікарні прийняла рішення про переведення хворих на час перевірки в інший корпус.

Поліція повідомила, що інформація про замінування медичного закладу не підтвердилася.

"Під час перевірки будівлі та прилеглої території вибухонебезпечних речовин і предметів не виявлено. На момент обстеження закладу було евакуйовано понад 100 осіб, серед яких пацієнти та медперсонал.

Слідчим відділом поліції відомості про подію внесені до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 259 (Завідома неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян )КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від двох до шести років. Зусилля правоохоронців спрямовані на встановлення та затримання псевдомінера".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: