fbpx
Сьогодні
15:03 08 Кві 2020

Міністр фінансів: Фонд боротьби з коронавірусом вирішили зменшити на третину

Сергій Марченко

В оновленому проєкті змін до бюджету на 2020 рік передбачено, що розмір фонди протидії коронавірусу буде скорочено на 30 мільярдів гривень — до 66 мільярдів гривень.

Про це повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко під час брифінгу 8 квітня.

"На сьогодні проєкт змін до бюджету доопрацьовується у бюджетному комітеті. Зокрема, зміни для боротьби з коронавірусом. Створення фонду для боротьби з коронавірусом у розмірі 66,3 мільярда гривень", — повідомив Марченко.

Раніше у попередньому проєкті уряду щодо змін до бюджету передбачалося, що розмір фонду боротьби з коронавірусом має скласти 97 мільярдів гривень.

За словами Марченка, уряд в оновленому проєкті бюджету не став змінювати показники дефіциту бюджету (на рівні 300 мільярдів гривень) та показники падіння доходів. Водночас переглянув низку програм, які раніше пропонували урізати.

"Я сподіваюся, що сьогодні-завтра цей бюджет буде поданий на розгляд депутатам Верховної Ради", — повідомив Марченко.

30 березня Верховна Рада не підтримала зміни до державного бюджету на 2020 рік, пов'язані із пандемією. Законопроєктом пропонували зменшити доходи бюджету на 123 мільярди гривень, дефіцит збільшити на 200 мільярдів гривень та створити фонд протидії коронавірусу. Відповідний законопроєкт депутати відправили на доопрацювання до бюджетного комітету.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: