fbpx
Сьогодні
13:44 03 Кві 2020

Нарада у Зеленського: обговорили обмеження у Великдень, ситуацію з медиками та розподіл засобів захисту

Додаткові заходи з убезпечення українців під час Великодніх свят обговорювалися на щоденній нараді під головуванням Володимира Зеленського щодо боротьби з поширенням коронавірусу.

Про це повідомляє ОПУ.

Розглядали питання посилення контролю за носінням масок, обмеження скупчення людей та режиму проведення богослужінь.

Зеленському повідомили, що відреагували на складну ситуацію у медиків на Тернопільщині (там захворіло багато медпрацівників – ред.) та їхнє звернення до президента й уряду, і тому головний санітарний лікар Віктор Ляшко вже вирушив у регіон. На місці він розгляне питання забезпечення медичних працівників засобами захисту, поінформує про останні дії уряду для їхньої допомоги пацієнтам, а також розгляне всі поточні питання, які турбують лікарів і місцевих мешканців.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов зазначив, що відбувається ліцензування українських підприємств для виготовлення препаратів, які допоможуть почати долати COVID-19 на початкових стадіях та уникати ускладнень. МОЗ вже напрацювало протокол лікування хворих на коронавірус.

Сьогодні вночі до України прибуло 100 тисяч тестів, і до вечора їх доставлять у регіони, повідомив секретар Координаційної ради Кирило Тимошенко. Він також додав, що 3 квітня підписується контракт щодо закупівлі реагентів, яких вистачить на проведення одного мільйона тестів.

"На початку наступного тижня ці реагенти відправлять до регіональних лабораторій", – зазначив Тимошенко.

До областей сьогодні відвантажують першу партію багаторазових захисних костюмів для лікарів. До кінця наступного тижня медичні заклади отримають 12 тисяч одиниць такого захисного одягу.

Закупівля необхідних спецзасобів та обладнання відбувається на постійній основі, наголосив Тимошенко.

Зеленський зазначив, що повинна відбуватися перевірка доставки цих речей у медичні заклади.

"Щоб не було так, що ми шукаємо гроші, партнерів, домовляємося з виробництвом за кордоном, організовуємо літаки, перевезення, а потім отримуємо красиву статистику й сотні звернень лікарів щодо того, що вони нічого не мають", – сказав президент.

Також уряд посилив карантинні заходи: що забороняється.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: