fbpx
Сьогодні
16:23 28 Бер 2020

Росія 30 березня закриє кордон з Україною через коронавірус

Прем'єр-міністр РФ Михайло Мішустін доручив з 30 березня обмежити рух через авто-, з/д і інші пункти пропуску через кордон Росії.

Про це йдеться в документі на сайті уряду.

Буде зупинена робота всіх пунктів пропуску, в тому числі на кордоні з Білоруссю – таке рішення прийняв Кабмін. Це необхідно з метою проникнення на територію країни нової коронавирусной інфекції.

У розпорядженні уряду РФ говориться, що тимчасово обмежується рух через всі автомобільні, залізничні, пішохідні, річкові і змішані пункти пропуску через кордон Росії, а також через сухопутну ділянку російсько-білоруського державного кордону.

Заборона на перетин кордону не торкнеться росіян, які є працівниками МЗС Росії, працівниками дипломатичних представництв і консульських установ РФ, офіційних представництв РФ при міжнародних організаціях, а також водіїв вантажівок міжнародного автомобільного сполучення, екіпажів річкових суден, поїздових і локомотивних бригад міжнародного сполучення.

Крім того, розпорядження не торкнеться людей, які виїжджають за межі країни в зв'язку зі смертю близького родича, жителів Калінінградської області, які прямують транзитом з однієї частини країни в Калінінград або назад, громадян Росії, що живуть на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України.

Зазначимо, що евакуаційний потяг забрав із Києва до Москви понад 700 людей.

Такий рейс був спеціально організований МЗС, Мініфраструктури та Укрзалізниці, аби доправити наших співвітчизників із-за кордону. В той же час на виїзд з України були оформлені громадяни, які мали право виїхати в Росію.

Вже у неділю, 29 березня, цей потяг, з громадянами України має прибути у Київ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: