fbpx
Сьогодні
16:37 26 Бер 2020

Україна та Угорщина терміново підпишуть нову угоду: деталі

Фото Тwitter.com/DmytroKuleba

Глави Міністерств закордонних справ України та Угорщини Дмитро Кулеба та Петер Сіярто домовилися про термінове підписання угоди щодо співпраці України та Угорщини в сфері охорони здоров'я, яка дозволить об'єднати зусилля двох країн задля спільної боротьби проти пандемії коронавірусу.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Переговори відбулися по відеозв'язку. Глава МЗС України домовився про захист та підтримку громадян України на території Угорщини у час транспортних обмежень та запевнив у відповідному ставленні до громадян Угорщини в Україні.

"Дмитро Кулеба також домовився з Петером Сіярто про термінове підписання угоди щодо співпраці України та Угорщини в сфері охорони здоров'я, яка дозволить об'єднати зусилля двох країн задля спільної боротьби проти пандемії", – вказано у повідомленні.

Крім того, міністри домовилися найближчим часом фіналізувати інші угоди, підписання яких очікується під час зустрічі лідерів держав, президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Раніше Кулеба заявив, що є ризик зняття санкцій з Росії.

Кулеба також звернув увагу, що питання протидії російській агресії "жодним чином не може відійти у тінь".

"І на ключові його аспекти я постійно звертаю увагу і контролюю ситуацію. Тому спілкуюся, у тому числі, з нашими партнерами", – додав міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: